Hoofd menu
· Home
· Forum
· Links
Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
Online
Gasten: 35
Leden: 0
Op deze pagina: 1
Leden: 112, Nieuwste: jolien
Peilingen


Van de Pinksteren gaan afwijken in de toekomst, dus een andere datum kiezen en dan voor 3 dagen ?Vrijdag weg en zondag terug

Vrijdag weg en maandag terug

Gewoon het Pinksterweekend zo houden ?

Maakt je niks uit, als we elk voorjaar maar gaan.Geplaatst door dutchy
stemmen: 51
Voorgaande peilingen

Laatst gezien
Buienradar
Rijschool Dutch
Onderhoud Nodig ?

Keukenshop
Bladerentocht 30 oktober
Beste Leden...Bladerentocht 2 30 OKTOBER !!!!

Op 30 oktober wil ik voor de 2e maal de bladerentocht rijden en de route zal wat afwijken van de eerste Bladerentocht omdat o.a. de lunchplek op een andere locatie is (Vierhouten) en omdat me het leuker lijkt voor de deelnemers die beide tochten hebben ingeschreven.
De route gaat vanuit Noord-Holland richting Hilversum-Nijkerk-Voorthuizen- Nunspeet etc. De kosten voor de tocht bedragen € 35 en de vertrektijd en plaats zijn 8.30 u vertrek vanaf Dorpstraat 11-B 1566 AA in Assendelft. Schrijf je in door mij (dutchy) een PM te sturen of via een berichtje op de site. Mocht je een vriend-in of kennis willen meenemen kan dat natuurlijk ook.Voor verdere vragen kun je me altijd mailen.

Groetjes Werner

Lijst van deelenemers 30 okt.

1. Werner
2. Patricia (afgezegd)
3. Steph
4. Pim
5. Rick
6. Stephanie
7. Marcel
8. Patricia K
9. Jennifer
10. Roy
11. Pimmers
12. Erik
13. Eline
14. Remco
15. Alma
16. Natascha (afgezegd)
17. Didier (afgezegd)
18. Frank Z
19. Belinda
20. Huub
21. Arjen
22. Evelien
23. Albert
24. Axel
25.

Verslag van Bladerentocht 1 gereden op 16-10-2011 door BikerbabeHet is een koude herfstochtend als ik om half 8 op de motor stap. Een paar graden boven het vriespunt, de lucht heerlijk fris tegen m’n nog warme wangen. Een onbewolkte lucht en de belofte van een prachtige dag. Nog niemand op de weg zo vroeg op de zondag. Om er even in te komen een paar leuke bochtjes op de Zaandammerweg, en dan ben ik alweer veel te snel bij Corn. Bak BV in de Zuid van Assendelft, het bedrijf waar ik sinds jaar en dag werk.

M’n collega, die weekenddienst heeft, laat Werner en mij binnen. Eerst maar eens even zetten en dan is het wachten op de bikers. Eén voor één druppelen ze binnen. Sommigen ken ik al van de Ardennen, wat een leuk weerzien is, anderen ken ik alleen van het forum. Als we op het punt staan te vertrekken komt Arjen als laatste binnen. Hij had voor een dichte brug zijn nagels stuk staan bijten… maar gelukkig is hij er ook nog net op tijd bij!
De 20 paarden staan allemaal geduldig op een rij te wachten tot ze bestegen worden. We laten ze niet langer in spanning en vertrekken met een prachtig aanzwellend motorgebrul uit het nog slapende dorp.

Eerst een stukje dijkweg met bochtjes met grint erin om meteen goed wakker te worden. Dan de A9 op, even het gevoel van snelheid krijgen. Ik rijd vrij voorin. Lekker om dat lint van motoren in mijn spiegeltjes te zien! We gaan bij Uitgeest er al weer af en rijden een mooie route langs plattelandsweggetjes, door Krommeniedijk, stukje langs de Zaan, door Oost-Knollendam en dan kilometerslang over dijkjes langs het water. De zon komt al aardig boven de horizon uit en zorgt voor prachtig warm strijklicht over het nazomerlandschap. Het is dat het zo koud is, anders zou je niet geloven dat het herfstseizoen allang begonnen is. De blaadjes die Werner had beloofd te zullen neerleggen zijn zeker allemaal weggewaaid. Het is een schitterende dag om te rijden en ik geniet met volle teugen.

Na de prachtige 180 graden bocht omhoog bij Neck, rijden we Purmerend door en even later Ilpendam, waarna we meteen al op één van de mooiste weggetjes van deze streek uitkomen. Overleek heet het, en met een weids uitzicht en daardoor prima overzicht op eventueel aankomend verkeer, kun je de verrassende bochtjes die in dit weggetje zitten heerlijk strak en hard nemen. Hmmm, ik wil méér! Als we door Monnickendam zijn gereden word ik op m’n wenken bediend. Het is nog rustig op de weg en Werner wil ons optimaal laten genieten van de lange bochten die in de Zeedijk zitten. Gelukkig rijd ik voorin, dus ik geef, net als m’n voorgangers, GAS! De mooiste bocht is altijd de volgende, dus we vliegen erdoorheen en ik zit met een grote grijns in m’n helm.. totdat we bij Uitdam weer van de kust af rijden en op een rustiger weggetje komen.

Net voor we de Ring opgaan, komen we erachter dat we door al dat snelle bochtenwerk een heel stel motoren zijn kwijtgeraakt, dus Werner draait snel om, om ze terug te vinden. Dat is gelukkig snel gebeurd.
In Diemen gaan we weer van de Ring af, om bij een gezellige zwembadkantine (reden we nou een eenrichtingsverkeerweg verkeerd om in, Werner??) Joyce en Axel weer terug te zien. Die waren we kwijt geweest sinds Purmerend, omdat de Honda van Joyce er opeens mee stopte tijdens het rijden. Samen met Axel is ze dus achtergebleven, tot ze na veel proberen opeens weer een draaiende motor had. Wat had Werner ook alweer gezegd over Debby’s Harley..? Dat ze beter een Honda als leenmotor kon vragen omdat ze dan zeker wist dat ze mee kon rijden….? Nou, de leen-Harley van Debby reed nog prima terwijl er een Honda uitvalt. Verrassende momenten.
De warme chocomel en appeltaart vinden gretig aftrek. Ook de wc wordt druk bezocht, want als het zo koud is op je zadel lijkt dat wel rechtstreeks door te werken naar je blaas… En als we dan net weer allemaal opgewarmd zijn, vindt Werner dat we maar weer eens door moesten rijden.

Meteen duiken we weer een prachtig gebied in. Via Driemond rijden we langs het Gein naar Abcoude. Door Baambrugge en Loenersloot gaat het – om dan na Nigtevegt op een verukkelijk weggetje langs de Vecht uit te komen. Een smal pad met knotwilgen erlangs, waar de zonnestralen doorheen gefilterd worden. Een molen, boerenerven, onverwachtse bochtjes en inmiddels steeds meer recreatief verkeer waar we goed voor op moeten letten.
Dan duiken we bij Vreeland de Loosdrechtse Plassen in – nou ja, boven het waterpeil dan. De afwisseling van steeds andere landschappen en uitzichten doen me beseffen dat Nederland toch zoveel mooier is dan ik altijd gedacht had.. pas sinds ik motor rijd leer ik de mooie plekjes in mijn eigen land kennen! En dankzij Werner natuurlijk, want zelf had ik deze pareltjes nooit allemaal gevonden.

In Breukelen kunnen we door een geintje van de TomTom zwaaien naar de motorrijders achter ons, als we een rotonde helemaal rond moeten nemen om vervolgens over een parkeerplaats de goede weg terug te pakken… Dan gaan we met de hele groep ergens tanken, wat best even tijd kost.
In het bos bij Maartensdijk stoppen we voor de lunch bij Restaurant de Mauritshoeve. Doordat we in Assendelft onze lunchkeuze al hadden gemaakt, staat er al heel snel eten voor ons neus. En we hebben best honger gekregen van die frisse buitenlucht en al die kilometers! De omeletten, pannenkoeken en brood met kroket gaan er met smaak in. Het is gezellig om even te kunnen praten en te geinen met elkaar – tenslotte is motorrijden eigenlijk een heel solitaire bezigheid. Zoals we in onze helmen opgesloten zitten, met de gedachten op nul en de blik op oneindig, genietend van de omgeving en de machtige machine onder ons… Maar nu kunnen we die liefde voor de motor delen met elkaar – want uiteraard gaan de gesprekken vrijwel alleen maar over motoren…

Omdat we nog een hele route voor de boeg hebben, breken we ook hier vrij snel al weer op. Rijden willen we!! Het is erg druk op de weg geworden. Het is goed te merken dat het zondag is, én prachtig weer. Niet alleen veel fietsers op de weg, maar ook véél groepen motorrijders, die net als wij nog even willen genieten van deze mooie dag in het naseizoen. Ik kan m’n linkerhand wel blíjven uitsteken… We rijden door de bossen bij den Dolder, Zeist en Austerlitz. Het valt op dat er nog weinig verkleurd blad aan de bomen zit. En gelukkig ligt er ook nog weinig op de weg. We kunnen dus zonder al teveel af te remmen door de bochten heen vliegen. Zalig, wat een idylle om hier te mogen rijden met dit lekkere weer.
Als het af en toe te frisjes wordt zet ik lekker m’n handvatverwarming op vol vermogen. Na een paar minuten verbranden m’n handen dan zowat, maar de warmte trekt lekker door naar de rest van mijn lijf en dan merk ik niet meer dat het herfst is.

We rijden zo een heel stuk door de Utrechtse bossen heen, en duiken later zelfs nog een paar keer Gelderland in, bij Scherpenzeel en later Nijkerk. Ik heb inmiddels zowel voorin als achterin gereden in de groep, en wat me opvalt is het ontzag wat “trager verkeer” heeft voor zo’n groep motorrijders. Zien we er soms zo angstaanjagend uit? Het komt meermalen voor dat ik of iemand voor me stopt voor een fietser van rechts die voorrang heeft, maar dat de fietser in kwestie dan stoïcijns blijft staan en wuift dat we maar vooral door moeten rijden. Vreemd gedrag…

In Laren zetten we de motoren neer op een dorpspleintje. Inmiddels best moe van een lang stuk rijden, ben ik blij met de mok warme chocomel en een bankje om even de benen op te strekken. Het einde zit er alweer aan te komen en dat is jammer. Werner kondigt aan dat hij nog wel wat kronkelstukjes wil rijden met ons maar dat we vanaf nu allemaal maar moeten beslissen op welk moment we van de groep afzwaaien om naar huis te gaan. Er wordt gezoend en nog snel wat foto’s gemaakt. Als we even later weer vertrekken begint de zon al aardig laag te staan. We draaien de A1 op om er bij Weesp nog even af te gaan. We kunnen het niet laten, gaan vrijwel allemaal nog mee… Niemand kan snel afscheid nemen. Er is altijd nog wel een leuke bocht te rijden, een mooi uitzicht om van te genieten.

Even later zitten we alweer op de A1 en dan draaien we de Ring Amsterdam op. Hier gaan de eersten er toch vandoor. Eenmaal de Zeeburgertunnel door, splitst de groep zich al snel op. Ik rijd nog een stuk met Werner mee richting Purmerend en daarna voor de tweede keer vandaag de prachtige bocht bij Neck. Dit keer draaien we hem de andere kant op, naar beneden. Ik merk dat ik inmiddels 300 km gemaakt heb, het gaat lang zo soepel niet meer als vanmorgen en ik moet aan het eind afremmen voor de scherpe bocht naar links. Het wordt nu tijd om thuis te komen…

Doodmoe maar toch met een licht spijtgevoel dat het afgelopen is, stap ik in Assendelft een beetje stijf van de Honda af. Nu eerst maar eens een goede nacht maken om bij te slapen, maar daarna… wanneer is de volgende rit??
ARDENNENTOCHT 2011

MOCHT U MEEWILLEN DAN BENT U TE LAAT !amazed WE ZIJN ALWEER TERUG EN HET WAS GEWELDIG

VOLGENDE KEER BETER MOCHT U HET HEBBEN GEMIST !

Ardennen foto`s update 17-9-2011 zie Deze LinkEline gaat een verslag schrijven van het weekend op mijn verzoek.Anderen gaan dat ook doen zonder mijn verzoek !lol Maar hier alvast de trefwoorden van het weekend.De rit naar Belgié was er een met hindernissen en we kwamen maar niet weg. Onderweg een man moeten achterlaten. Op tijd op de camping en daarna campingwinkel overgekocht. Heerlijk diner en tot laat in de zomeravond buiten zitten bacobieren.


De 2e dag werd een tocht der tochten. Mooi ontbijt, regenachige luchten , hellende doodlopende wegen , prachtige riviertjes , scherpe verrassende bochten, zachte bermen , franse ober , de Semois en kasteeltjes etc etc . Barbeque en bar en een koude heldere bieravond en mannenliefde.........

De 3e dag was een blauwere lucht , katterig gevoel , waarom niet nog een dag, heerlijk uitgebreid ontbijt , alles invetten en afrekenen , mooie films van mooie afdalingen , NOG STRAKKERE BOCHTEN , elkaar kwijtraken , elkaar terugvinden , samen nog EEN keer als groep en bijna een eedaflegging van beloftes dat we dit ABSOLUUT GAAN HERHALEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dus kan ik zeggen Leen , Pim ,Henny , Alied , Wim , Linda , Eline , Jan Willem ,Ciska , Timon , Huub , Arjen , Remco , Johan en Alessandro jullie hebben mij een ontzettend leuk weekend bezorgd !!!!!

Jullie hebben mij en Pim bedankt , nou vanaf deze plaats JULLIE BEDANKT !amazed !amazed !amazed

Tot de volgende keer vrienden !!!!!!!

Knuffel en groet

Dutchy of Werner

Posted by Pimmersonwoensdag 22 juni 2011 - 18:09:04 | Read/Post Comment: 1 | printervriendelijk
Motor Tourtocht 15-5-2011
Beste Leden,

Het is jullie natuurlijk niet ontgaan
De motor tocht was een succes !
Voor zowel organisator als leden,... en in/omwonenden.
Tot grote vreugde zelfs een stukje nieuws.Er waren wat opstart problemen ivm de contacten onderling.
Wegens het niet al te simpele systeem op de site en de nog onbekendheid werd er gecommuniceerd vanuit meerdere hoeken.
Desondanks toch volle bak. En daarmee hebben we de eerste tour 2011 goed ingewijd. !amazed

Er zijn natuurlijk al topics geopend en de discussie en leuke reacties stromen tegemoet. Dank daarvoor.
Leuk te zien dat de site gebruikt word en men al meer gaat wennen aan de digitale en openbare wegenWaarom deze voorpagina ?! Deze voorpagina is uiteindelijk opgezet als nieuws pagina om de nieuwste nieuwtjes snel online te zetten.
Voor velen kan het forum nog wat onwennig overkomen, er werd al gevraagd om uitleg, Mochten er meer zijn schroom niet je mag/kan mij altijd even of mailen.
Contact info onderaan de site of in het kopje links

De voorpagina is dus een nieuws pagina.
Hiermee zorgen we ervoor dat je als eerste het grote nieuws opvalt en niet daarvoor hoeft te gaan zoeken in het forum.
Ik kan me voorstellen als je niet regelmatig komt dat het nalezen van 30 berichten je niet in de kouwe kleren gaat zitten. !mistrustUiteindelijk is er komen en gaan.
En dit gold dan ook voor de tour, na ongeveer 250km kwam het einde in zicht. !dodge
We hadden dan ook een prachtige dag gehad !
Maar we hadden meer natuurlijk foto`s !!! En deze zijn allemaal te bekijken op Deze Link

Maar er was natuurlijk nog meer,... Uiteraard film materiaal. En ik mag best zeggen dat het er niet om liegt. Het is naar mijn mening erg leuk te zien hoe alles verloopt op twee wielen.
Ik moet meer gaan stoeien met het idee filmen, maar het begin is er en ik heb er dan ook een compilatie van gemaakt. 8)
Lastig om van 2.5 uur nog maar 10min over te houden... dat was me volgende probleem.
Filmpjes op internet is een zware dobber, youtube accepteerd max 15 min, tot max 2 GIG mijn filmpje was 18 min.... !sad
Uiteindelijk na lang zoeken vond ik 123video deze accpeteerd tot 45min, maar tot 500MB dus helaas kwaliteit verminderd daardoor sterk.
Keuze was gevallen op 123video ik vond het jammer nog eens 3 min te moeten missen... Maar niet getreurd ik heb de HD versie hier !!!
Mocht iemand deze alsnog graag willen dan even contact opnemen en dan zet ik ze wel op DVD of USB stick...

Ik hoop dat jullie het leuk vinden en wens jullie dan ook veel kijkplezier

Even voor de duidelijkheid,... de reclame krijg je er voor niks bij duurt max 10sec, verandert elke keer.
Sorry daarvoor, overmacht van 123video hosting !grrPosted by Pimmersonzaterdag 21 mei 2011 - 10:38:26 | Read/Post Comment: 2 | printervriendelijk
Nieuwe Website
Vanaf heden is het zover !
Hollander tours gaat online !amazed
Een voor ons gehele nieuwe ervaring,...
Sinds het behalen van mijn motor rijbewijs, heb ik zeer veel plezier in het rijden.
Een plezierige cursus en een leuke instructeur deden mij nog meer plezier.
Het deed mij deugd toen ik hoorde dat ik bij de eerste tocht mocht zijn die werner
had uitgezet om te kijken of dit in goede aarde zou vallen bij zijn net geslaagde cursisten.

Na een veel te lange tussenpose was er een tweede tour waarbij de groep aardig was gegroeid.
Ik had ondertussen het plan gevat om dit digitaal te ondersteunen !
Met werner kwam ik tot de conclusie om een website op te zetten.
Via deze weg kan werner ons makkelijker informeren betreffende de tourtochten,
Tevens kan de gemaakte media, zoals films en fotos aan iedereen weergegeven worden.Wat vinden jullie hier ?
Een kleine website die hopelijk aan de meeste verwachtingen voldoet,
Ik ben geen profesionele website bouwer maar ik doe me best het zo goed mogelijk te laten functioneren.
Uiteraard komen jullie terecht op de nieuwspagina, hierop vind je de allerlaatste nieuwtjes.
Dit kan zijn mbt een tourtocht of opmerkelijk nieuws,
Aan de linkerzijde zal er een menu verschijnen waarbij je de keuze heb uit meerdere opties.
En deze spreken voor zich. aan de rechterzijde vind je oa een counter voor wanneer de eerstvolgende toch is.
Tevens een chatbox waarin je korte opmerkingen kan plaatsen en of laat weten hoe je de site vind natuurlijk !shyEr komt een download sectie, voor logo`s routeplanningen, filmpjes en meer,
Er zal een foto album komen waarop alle foto`s van de tochten komen te staan.!
En een forum, deze zal hopenlijk de site zodanig interactief maken zodat alle motor liefhebbers,
elkaars pronkstukken kunnen tonen, mekaar vragen kunnen stellen over bv onderhoud en schoonmaak,
of misschien de technische kant op mbt tot verlichting of mechanische werkzaamheden.

Wees vrij om dit forum te gebruiken voor alles wat in je op komt. vraag en aanbod of iets wat je gedaan hebt met je motor.
Altijd leuk om dit te delen met andere leden van deze site.Om dit forum te gebruiken zal je je moeten registreren, dit is belangrijk voor 2 dingen !
Om het spammen van ongenodigde gasten te voorkomen, en om je aan te melden voor de nieuwsbrief.
Tevens kan gebruik gemaakt worden van een PM systeem, < personal message > om onderling berichten te versturen.
Ik probeer ook om iets omtrent weersomstandigheden online te gaan zetten.

Jullie zien ik doe er alles aan om het zo functioneel mogelijk te maken,
Er zal gerust iets zijn, wat beter kan of misschien niet 100% werkt,
Laat mij dit graag weten, misschien kan ik hierop inspringen en proberen de site zo goed mogelijk te laten werken voor iedereen.Ik hoop dat een grote stap is naar een reeks mooie lange tochten waarbij plezier & genieten hoog in het vaandel staan !!!
Rest mij vanaf hier, Werner succes te wensen met de site, hij zal zorgen voor nieuws en mooie tochten !
En iedereen een interactief veel plezier te wensen op Hollander Tours !!!!

Met vriendelijke groeten Pim.
8)
Posted by Pimmersonzondag 12 december 2010 - 16:26:01 | Read/Post Comment: 1 | printervriendelijk
Ga naar pagina  1 2 3 ... 38 39 [40]
Juni 2024
Geen gebeurtenissen deze maand.

ZMDWDVZ


1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Evenementen kalender
No events
Chatbox
Je moet ingelogd zijn om commentaar te kunnen plaatsen. Log in of, als je nog geen lid bent, meld je hier aan


bullet AllieonBike 07 jul : 20:40
bullet AllieonBike 29 jul : 19:09
bullet AllieonBike 29 jul : 19:09
Sinds de komst van onze groepsapp is deze website een stukje geschiedenis geworden. Wat een mooie database van herinneringen, verhalen en foto’s
bullet dutchy 01 dec : 15:29
Wat een leuke foto's staan hier toch op. :-)
bullet dutchy 15 apr : 21:47
Was weer een mooi ritje gisteren, er staan bij iedereen foto's in de mail. Hier op de website heb ik daar een verkleiningsprogramma voor nodig die ik niet meer heb. ook de tijd ontbreekt mij
bullet dutchy 02 okt : 13:56
Haha leuk omschreven R, was idd vermakelijk. Maar ook de scherpe doch beheerste rijstijl stond mij erg aan. Op naar volgend jaar! Ik zal binnenkort de data hier neerzetten.
bullet Ruud 01 okt : 18:00
Het is overbodig te melden dat de herfsttocht ook een geslaagde tocht was. Opvallend veel jonge rijders waaronder, tot mijn grote vreugde, meer dames. Ze waren herkenbaar aan een gevlochten staartje dat vrolijk onder de helm vandaan in de wind wapperde. Een zeer prettige groep die ik in het voorjaar van 2019 wederom hoop aan te treffen.
bullet Ruud 15 sep : 23:22
Nog twee weken wachten en dan kunnen we heerlijk knuffelen.
Als het aan mijn versnellingsbak ligt blijft het bij knuffelen. Wat een geratel.
bullet dino 06 aug : 07:43
Was zeker gezellig, en jij en Werner natuurlijk bedankt voor de gastvrijheid!!
bullet AllieonBike 01 aug : 18:40
Geweldiggenoten van de BBQ! Leuke mix van de harde kern met nieuwe frisse bikers. Jammer van Ruud, Henny en RRRRonot dat jullie er niet bij waren. Iedereen bedankt voor alle leuke en lekkere attenties!
bullet josje 24 apr : 10:17
Ik heb hem nog nooit zo heet gevonden. De voorjaarstrip. Wat een goed begin van het seizoen! Super genoten!
bullet dutchy 23 apr : 22:42
Gecorrigeerd
bullet dutchy 23 apr : 22:40
Ik zat in de avond van 21 april op de route te zweten Ruud, daar zit de verwarring denk ik haha.
bullet Ruud 23 apr : 17:14
Leuk Werner maar het was toch echt 22 april En natuurlijk bedankt voor de route en de goede zorg.
bullet Rrrronald 18 apr : 11:08
Lekker... nog een paar dagen dan treffen we elkaar weer. Lekker brommeren
Sponsored By :

E-Bikes Santpoort

Bartelli Keuken
Monac
Site is sponsored en designed by Pim Bik Elektrotechniek.